UniKrea - Uttryckande Konst och Livsfrågor

Dockspelskurser för vuxna - ett lekfullt sätt till självutveckling och vitalisering

©UniKreaART

UniKrea - Uttryckande Konst och Livsfrågor är bild, röst, rörelse, musik, poesi, sagor, myter, drömmar, berättande, samtal.

Puck skapades under en dockteaterterapikurs hösten 2012 i Stockholm under ledning av Hedi Perriard-Maire, jungianskt skolad barnpsykoterapeut från Schweiz.

UniKrea - Uttryckande Konst och Livsfrågor

Dockspel

Foto och handdockor ©Nadja Gruberg/UniKrea ART 2012-2016

En viktig del av arbetet med handdockor och masker, sker när vi skapar dockorna, men också på "golvet" när dockorna och maskerna  möter  och interagerar med andra dockor/masker. Ett reflekterande samtal integrerar upplevelserna under skapandeprocessen och dockspelet, som exempelvis kan ta sin utgångspunkt i dockans egen berättelse.

Vill du pröva på att göra och arbeta med dockor? Mer information om dockteaterspel kommer!

UniKrea erbjuder kurser i dockspelsterapi

 

Mer information om Dockteaterterapi här!

 

 

 

 

 

Dockspelskurser med egenskapade dockor och masker

Dockspelsterapi med olika slags dockor du själv gör av påsar, strumpor, papier maché, papper, med mera, som aktörer, samt maskspel där egenskapade masker används i gestaltningen. 

En viktig del av arbetet med dockor och masker, sker under skapandet av dem, men också på "golvet" när dockorna och maskerna  möter  och interagerar med andra dockor/masker. Utgångspunkten för mötet kan till exempel vara dockans egen livsberättelse, eller det som uppstår mellan dockorna när de upptäcker varandra på "golvet".

Kursen avrundas med reflekterande samtal i grupp som lyfter fram och integrerar upplevelserna under skapandeprocessen och det efterföljande dockspelet med den egna livshistorien.  

Kursen kan fungera som påfyllnad för dig som arbetar med människor och är öppen att på ett lekfullt sätt utforska ditt inre. Samtidigt med det egna skapandet och reflekterandet i gruppen om den skapande processen med dess praktiska och psykologiska aspekter, får du med dig en metod att använda dockspel i arbetet med vuxna.

Kursen arrangeras från och med hösten 2013.

Dockorna högst upp, skapades av en plastpåse tillverkad i minnet efter en workshop i Stockholm hösten 2011 med Matthew C Bernier, dockteaterterapeut från USA. 

© Nadja Gruberg 2012-2016Den Gamle och Puck. Den Gamle skapades under en dockteaterworkshop på en drama konferens i Bergen i Norge, sommaren 2001.

Text och bild ©Nadja Gruberg 2011-2016

©Nadja Gruberg 2011-2016

UniKrea skapades 1986 av Nadja Gruberg. Namnet UniKrea refererar till den etruskiska skapelsegudinnan Uni och insikten om att när skapandet har sitt ursprung i det djupt personliga, blir det både unikt och universellt.   

 

 

UniKrea - Uttryckande Konst och Livsfrågor är beläget på Fjällgatan 23B i Stockholm, 10 minuters promenad från Slussen. I min studio 3 trappor upp i huset, kan du njuta av ljuset och mötet mellan himmel och hav, och även vända blicken inåt, mot dina inre rum. Här kan vi samtala om det du längtar efter att förstå och behöver formulera och om du vill, också använda andra uttryck som bild, röst, rörelse, musik, poesi och drama, vilka alla ingår i uttryckandets konst. När våra sinnen, känslor, tankar och ord samverkar i formulerandet av vår livshistoria, blir resultatet ökad tillit och förankring i oss själva.

 

UniKrea - Uttryckande Konst och Livsfrågor

Fjällgatan 23B 116 28 Stockholm 

Telefon:0708-407761  unikreastudio(at)gmail.com  Hemsida:www.unikrea.se

 

UniKrea grundades 1986 av Nadja Gruberg, MA i  Expressive Arts Therapy, Dipl. Uttryckandekonst terapeut (SRUK), Dipl. Bildterapeut (SRBt, Svenska Riksförbundet för Bildterapeuter), Fil.kand. i Pedagogik, Dramapedagog (RAD). Utbildad i GIM och samtalsterapi.

 

UniKrea erbjuder även Existentiella samtal, GIM, Uttryckande Konstterapi och Bildterapi enskilt eller i grupp.

 

 

Åter till UniKreas infosida

 Tillbaks till första sidan

 UniKrea - Uttryckande Konst och Livsfrågor finns på Facebook.

Sidan uppdaterad i Firefox 7april 2016.

Text och bild Copyright ©Nadja Gruberg/UniKrea Art 2016